Coaching en individuele begeleiding

'A dog is someone who loves you when you forgot to love yourself'

Volgens mij is alles met elkaar verbonden, dus ook die verbinding tussen jou en jouw hond.
Op een bepaald niveau is er altijd sprake van wederzijdse energie.

Een hond spiegelt, geeft feedback en laat je soms dingen zien die niemand anders ziet. Spanning, angst, maar ook vreugde en welzijn. Honden reageren daar sterk op. Ze stemmen immers hun gedrag af op hun eigenaar. Ze rusten met ons, komen in beweging met ons en zijn bij ons als we behoeften hebben aan gezelschap.
Zonder dat we ons ervan bewust zijn kunnen honden van grote emotionele steun zijn.
Een meerwaarde…..

‘Het gaat vooral over jou’

Bij mens – hond coaching gaat het vooral over jou als eigenaar.
Over het begeleiden van de ander naar zijn of haar gewenste situatie.
We kijken naar de basisvaardigheden van coaching, hoe bepaal je jouw doelen, en wat is de rol van jouw hond hierin. Zijn jullie op elkaar afgestemd, of juist niet en ligt daarin jouw hulpvraag verscholen?
Je krijgt praktische handvatten en inzichten om deze nieuwe vaardigheden en aan te leren en in de praktijk toe te passen.
Soms is er gewoon te weinig aandacht voor het ervaren en beleven van gezamenlijke interacties. En juist daar gaat het om.

‘Traject op maat’

Coaching is een traject op maat. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we samen de doelen en kijken naar wat mogelijk/haalbaar is. Voor de hond, maar ook voor de mens.
Niet iedereen heeft zomaar alle vaardigheden voor handen om een hond op de reguliere manier op te voeden en te trainen. Niet iedereen past in een bepaald ‘hokje’.
Men moet kunnen groeien en ontwikkelen, ieder op de eigen manier.
Veranderen is niet nodig, accepteren en nieuwe wegen vinden wel.

‘Samen wandelen’

Deze coaching trajecten worden gegeven in de eigen omgeving of de omgeving waarop de hulpvraag zich richt. Alles afgestemd op het doel wat jij en jouw hond samen wensen te bereiken.
Door middel van een mooie wandeling waarin we met elkaar actief bezig kunnen zijn en er ruimte is voor verbinding.

Lees Ook

De komst van een pup in uw gezin is altijd een drukke maar vooral leuke tijd. Dogtailz helpt met adviezen bij opvoeding en training.

Hondentraining bij Dogtailz is bedoeld voor baasjes die begeleiding zoeken in het (her)opvoeden of het trainen van uw hond. U kunt dit alleen doen in een privé sessie met de trainer en de hond, maar ook begeleiding vragen in een gezinssituatie.